diumenge, 20 de maig del 2012

El nostre Mercat Solidari

Com tots els anys al mes de maig, vam celebrar al pati de l'escola el nostre mercat solidari. Tots vam participar aportant joguets, contes, jocs, polseres, sabó, plantes, articles fets amb paper reciclat i taller de maquillatge com a novetat aquest any...
També hi havia molt de menjar dolç i salat preparat pels pares i mares de l'escola, beguda per poder esmorzar i passar una bona estona tots junts!!!
Nosaltres i els companys de sisé participem fent de VOLUNTARIS perquè a més a més de treballar des de fa alguns dies a classe  fent moltes coses per poder vendre-les: polseres, punts de llibre, sabó, paper reciclat, marcapàgines, collars, dissenys de maquillatge per pintar als xicotets,... hem ajudat a muntar totes les taules i hem estat AL FRONT de les paradetes tant de menjar i beguda com de joguets i d'altres articles. Ho hem fet per ajudar a la FUNDACIÓ BANC DELS ALIMENTS.
Aquesta setmana LOLA una voluntària que pertany a aquesta ONG va vindre a explicar-nos qui eren i quina era la seua tasca. Voleu conèixer un poc millor aquesta organització???

El Banc dels aliments és una fundació benèfica privada i sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam evitant que els aliments  no comercialitzables però en bones condicions, siguen destruïts. Els fan arribar a les entitats benèfiques i a les persones més necessitades del nostre entorn més pròxim. Això ens va explicar Lola que s'anomenava el quart món. Ells ho poden realitzar gràcies al treball de molts voluntaris com ella que ajuden sense rebre ninguna prestació econòmica a canvi però si  que sentent MOLTA SATISFACCIÓ a l'ajudar a les persones necessitades.
També ens va explicar que el Banc dels Aliments naix a Phoenix als Estats Units al 1966. Després va passar a Canadà i al 1984 arriba a Europa a través del Banc dels Aliments de Paris.

Al 1987 es funda el primer a Espanya, en Barcelona.
Actualment existeixen 52 bancs d'aliments, un a cada província espanyola.
A Europa hi ha 240 bancs a 21 països diferents.
Ens ha semblat molt interessant la seua xarrada, hem aprés moltes coses  i hem reflexionat sobre la realitat que ens envolta, perquè de vegades no som conscients de les necessitats que tenen les persones que viuen al nostre voltant.


Una vegada acabat el mercaet  VOLEM FELICITAR a tots els xiquets/es del tercer cicle que han estat treballant tot el matí del dissabte en les paradetes. Heu treballat MOLT!!! HEU SIGUT UNS GRANS VOLUNTARIS!!!
MOLTÍIISSIMES GRÀCIES!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada