diumenge, 26 de maig del 2013

Molí la Font

El passat divendres 17-5-13 vam anar d’excursió al Molí la Font per tal d’anellar aus i conèixer més sobre la natura de la Comunitat Valenciana. Ens van acompanyar els mestres Seri i Manolo. Quan vam arribar vam conèixer a Lidia, la monitora, que ens va ensenyar molt en aquesta excursió. Ens vam sentar en uns bancs de pedra que hi havia i Lidia ens va explicar moltes coses sobre la natura, com per exemple, ens va descriure i explicar que és i com és un Fartet (un peix xicotet que sols viu en la Comunitat Valenciana). També va explicar què és una planta o animal invasor i el mal que podia fer en un ecosistema.
Ens va contar la història del molí i com es va convertir en una reserva. Ens va ensenyar la sèquia i ens va explicar que l’aigua d’aquesta sortia d’una cova subterrània i desembocava a la mar. Segons el conte de Tombatossals per aquesta sèquia es per on va sortir la flota de vaixells de Tombatossals.
Vam tindre mala sort i en les xarxes que hi havia per atrapar als pardals no hi havia ni un sol pardal, però si que vam poder fer una activitat que consistia en trobar una planta o arbre que tingueren una cinta de color roig, blau, verd o groc i descriure-la. Després havíem de dir si era de cultiu (verd), d’aigua (blau), invasora (roig) o de muntanya (grog). Per últim vam llegir les descripcions en veu alta.
Va ser molt divertit i vam aprendre molt!!!

Text escrit per l'equip 3: Elena, Pablo, Manu i Neus 

1 comentari: