dimarts, 11 d’octubre del 2011

Les classes de valencià

Aquest curs no portem llibre de valencià. Anem a fer un treball molt interessant perquè anem a fer el nostre llibre basat en els nostres interessos. Tal vegada us siga difícil explicar a casa què estem fent en les classes de valencià.
D'una banda hem començat definint què és llenguatge, llengua, comunicació...
Ara estem treballant amb textos informatius científics que ens ajudaran també en els projectes de coneixement del medi. Hem estat fent resums, destriant la informació principal de la secundària, hem ordenat textos, els hem posat títol,...per finalitzar deduirem les característiques principals d'aquest tipus de textos i n'escriurem un. Però això no vol dir que no treballen la morfosintaxi i l'ortografia. Hem començat a definir el nom i els tipus de noms (comuns/propis, concrets/abstractes, individuals/col·lectius i comptables/no comptables) Us hem de felicitar perquè amb les vostres propostes, les definicions han quedat realment correctes. En ortografia hem treballat els quaderns.
En quant a la lectura tan important per a nosaltres, anem a llegir dues novel·les a classe:
  • Les puces vampires de Pep Castellano a 5è B.
  • Les orelles del rei de Vicent Marçà a 5è A
Anem a fer hipòtesi sobre el tema de les novel·les, estudiarem la portada i la contraportada, comentarem la biografia dels dos autors i començarem la lectura a classe. Esperem que us agraden!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada