XOCOLATA
Ingredients:
-Un got, una botella..
-Una botella de gasosa
-Trossos petits de xocolata negra
Preparació:
1-De primer, hem de col•locar la gasosa en un recipient.
2-A continuació, tallem petits trossos de xocolata negra.
3-Despres, cal tirar els trossos de xocolata al recipient que conté la gasosa
4-Finalment, veiem com pugen i baixen els trossos de xocolata
Equip 5: Joan, Jasón, Fran i Àlvaro.
L' EFERVESCÈNCIA MISTERIOSA
Anem a explicar com es fa aquest
experiment al que li diuen l'efervescència misteriosa. Aquest experiment
consisteix en l'efecte de les bombolles de la gasosa en l'oli i el sucre.
MATERIALS
Per a fer aquest experiment necessitem:
2.- Oli
3.- Sucre
4.- Tres gots enumerats(a, b i c)
5.- Una cullera
PREPARACIÓ
1.- Fica els tres gots en fila.
2.- Posa una mica d'oli al got B.
3.- Cal posar una o dos cullerades de sucre al got C.
4.- A continuació fica gasosa a tots els gots.
5.- Ara has de observar el que passa amb cada un.
Al final veuràs el que passa en cada un. En l'A veuràs com floten les
bombolles. En el B, on abans havies posat
l'oli, les bombolles han desaparegut
per culpa de que l'oli fa de tap. I al C, el sucre explota les bombolles
fent així que pugen ràpidament.
Sergi, Maria C., Lledó, Izan i Tania.
L'espelma i
l'aigua
Material:
– Un grapat de panses seques
Primer, cal que poses
bicarbonat al fons de la proveta. Ha de ocupar 1/2 cm d'altura.
Grup
9: Susana, Elena, Laura.G i María.S
·
Un pot de vidre.
·
Un plat fons amb aigua
·
Una espelma amb el seu suport
Procés:
1.- Cal col·locar l'espelma amb el seu suport dins el plat, amb aigua, i
encendre-la.
2.- Heu de cobrir l'espelma amb el pot de vidre.
3.- Finalment observeu els canvis experimentats per la flama i el nivell de
l'aigua dins el pot.
Perquè es produeix:
La flama de l'espelma consumeix oxigen de l'aire que hi ha dins el pot fins
que l'espelma s'apaga. El pot fa presió dins l'aigua i fa que puje cap a munt.
Clara, Adriana, Laura i Raquel.
Difusió del color en la llet
Ingredients
1-Un plat fons
2-Llet sencera.
3-Colorants alimentaris.
4-Fairy
5-Palletes
Preparació:
1-Posa una mica de llet en el plat fons
2-Amb les palletes diposita unes gotes de cadascun dels
colorants sobre la llet. Procura que les gotes estiguen ben separades unes
d'altres,no en posis cap al centre ni massa lluny del centre i,mentre ho fas no
remoguis el líquid.
3-Amb una palleta agafa una gota de fairy i posa-la al
centre del plat i...els colorants han canviat de forma!
Perquè passa això?
Passa perquè el fairy lleva les grasses i,com que la llet
te molta grassa .Aleshores al llevar la grassa els colors es van cap als
costats formant uns altres colors.
Nico ,Abel,Roman i Victor
Experiment :el ball de
les panses
Ingredients:
–
Un got
–
Un proveta de 250 ml d'altura
–
Sal de cuina i aigua
–
Vinagre blanc
–
Bicarbonat
–
Una cullereta
Procés:
A continuació, en el
got prepara una dissolució de sal i aigua,has de menejar-la bé perquè la sal no
es quede al fons del got
Després aboca la
dissolució fins al nivell de 100 ml.
Seguidament, posa amb
cura el vinagre fins als 150 ml
Finalment, cal que
tires algunes panses dins de la proveta i observa com pugen i baixen les panses
durant uns quants minuts.
Monedes, vinagre
i agua oxigenada.
-Per
fer l'experiment necessitem:
-Monedes.
-Paper de cuina.
-Un got.
-Vinagre (vi blanc)
-Una forquilla.
-Un clau de ferro.
-Com es fa?
-Deixem submergides les monedes 20 minuts en
vinagre i també deixem la clau de ferro
30minuts.
-Que passa?
-Les monedes
perden la seua brillantor perquè la capa de coure que porten s'oxida
formant
oxid de coure.
Pablo, Alejandro,
Carlos i Jesús
ELS COLORANTS
Aquest experiment s'anomena els colorants. Es tracta de
que el colorant verd se separe del vermell.
INGREDIENTS
Per fer aquest experiment necessitem:
·
Colorants alimentaris verd i vermell.
·
Un got petit amb un poquet d'aigua.
·
Dos comptagotes.
·
Paper de diari.
·
Dos tovallons de paper.
·
Un got d'aigua.
PROCÉS
En primer lloc, es fa una mescla amb tres
gotes de colorant verd i tres gotes de colorant vermell en un got petit amb un
poquet d'aigua.
Seguidament, es posen dos tovallons de
paper sobre el paper de diari, un sobre l'altre.
Després, amb els comptagotes s’afegeixen
dues gotes de la mescla dels colorants en el centre del tovalló.
A continuació, amb l'altre comptagotes es
deixen caure dues gotes d'aigua sobre la taca fosca del tovalló.
Finalment, es pot observar com, poc a poc,
el colorant verd se separa del colorant vermell que queda en el centre.
També tracta de que el verd quan se separa
del vermell es com si s’hagueren difuminat.
Flota o s’afona
Ingredients:
Necessitem, tres ous, sal de
cuina i tres gots.
Procés:
Primer, cal preparar tres gots
d’aigua. Un got sense sal, un altre amb un poquet de sal, I l’últim amb més sal.
Si li poses un ou cru a cada got, veuràs que en el primer, l’ou s’afona, que en
el segon l’ou flota un poquet i en l’últim got, l’ou flota completament.
GRUP 11: ANDREA, LUCÍA, CANDELA I HELENA.
EL VOLCÀ
Materials
1 ampolla de 250cl ( de plàstic)
Vinagre blanc
Bicarbonat sòdic
Un full de paper o un
embut
1 cullera sopera
1 ampolla de suc fosc
(Sirop salsa...)
1 got
Instruccions
1.-Fes un cucurutxo de
paper o un embut. Fica l'embut en el coll de l'ampolla i posa-li: dues
cullerades de sèmola i sis cullerades de bicarbonat. Mou l'ampolla per barrejar
la mescla.
2.-Ompli el got de
vinagre i després posa-li un poc de salsa.
3.- Posa l'ampolla a
terra i fica-li terra per fer com si fora el volcà.
4.-Fica l'embut en
l'ampolla i fica-li el contingut en el bot
5.- Finalment eixiran
bombolles de l'ampolla
Què ha passat?
Quan el vinagre entra amb contacte amb el
bicarbonat es produeix unes bombolles de gas carbònic que pugen per l'ampolla
arrossegant la sèmola i la salsa cap a fora
Paula , Paquita ,
Andrés i Izar.
M'han agradat tots els experiments, són molt interesants i curiosos.
ResponEliminaDe Candela.
M'agrada molt tots els esperriments
ResponEliminaM'agrda molt els esperiments
ResponElimina